Održana edukacija za testiranje online platforme Erasmus+ projekta Sigurnije škole i vrtići

17.12.2019.
Djelatnici Hrvatskog Crvenog križa održali su u Edukacijskom centru HCK edukaciju za testiranje on-line platforme razvijene unutar Erasmus+ projekta „Sigurnije škole i vrtići“.

Na edukaciji je sudjelovalo 18 odgojno-obrazovnih djelatnika iz suradničkih škola i vrtića te volonteri i djelatnici Društava Crvenog križa na čijem području djelovanja će se provoditi projektne aktivnosti.



Cilj edukacije bio je osposobiti sudionike za provedbu aktivnosti dostupnih na online platformi, a vezanih uz teme prve pomoći, pripreme za izvanredne situacije, psihosocijalne podrške i o sigurnosti u školama i vrtićima.

Različite aktivnosti, alati i pozadinske informacije iz prethodno navedenih područja bit će dostupni na platformi te će na taj način kreirati koristan internetski alat s materijalima za učitelje i odgajatelje u školama i vrtićima.



Online platforma je proširenje programa Odgoj za humanost od malih nogu i Humanih vrednota za koje Hrvatski Crveni križ ima pozitivno stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje i odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja. 
Platforma će biti testirana u 12 vrtića i 2 osnovne škole u Hrvatskoj.

Ovaj Erasmus+ projekt provodi se u partnerstvu Nacionalnih Društava Crvenog križa Austrije, Bugarske, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije.