Održana edukacija za koordinatore volontera i voditelje mladih HCK

25.03.2019.
U Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa od 22. do 24. ožujka 2019. godine održana je edukacija za koordinatore volontera i voditelja mladih HCK.

Na edukaciji je sudjelovalo 19 sudionika iz 15 društava Hrvatskog Crvenog križa, a cilj joj je razviti vještine uključivanja, educiranja, praćenja i evaluacije volonterskog rada.

Sudionici trodnevne edukacije ovladali su znanjima i kompetencijama koje će kasnije moći primijeniti u organizaciji i implementaciji volonterskih programa.Djelatnice Službe za rad s mladima i volonterima upoznale su sudionike s definicijom osnovnih pojmova vezanih uz volonterstvo, pravnom osnovom volontiranja i organizacijom rada volontera u Hrvatskom Crvenom križu, te su istraživali načine motiviranja volontera.

Također, sudionici edukacije naučili su korake u ciklusu menadžmenta volontera i kroz konkretne vježbe primjenjivali stečeno znanje.

Edukaciju o koordinaciji spontanih volontera provele su djelatnice Službe za zaštitu migranata, a edukacija je završila radionicom rješavanja konkretnih izazova u radu s volonterima.