Održana edukacija za koordinatore volontera i voditelja mladih Hrvatskog Crvenog križa

07.10.2023.
Od 4. do 6. listopada 2023. godine u Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa održana je trodnevna edukacija za koordinatore volontera i voditelja mladih Hrvatskog Crvenog križa. Edukacija za koordinatore volontera namijenjena je djelatnicima i volonterima društava Hrvatskog Crvenog križa koji obavljaju poslove vezane uz koordinaciju volontera.



Na edukaciji su sudjelovali predstavnici iz gradskih društava Hrvatskog Crvenog križa.  Cilj ove edukacije je razviti vještine uključivanja, educiranja, praćenja i evaluacije volonterskog rada kako bi stečena nova znanja i kompetencije u svome budućem radu mogli primijeniti u osmišljavanju i implementaciji volonterskih programa.



Djelatnici Službe za rad s mladima i volonterima i Škole HCK, prvog su dana sudionike edukacije upoznali sa osnovnim pojmovima vezanim uz volonterstvo, pravnom osnovom volontiranja i organizacijom rada volontera u Hrvatskom Crvenom križu, a kroz grupni rad su analizirali načine motiviranja volontera te su započeli proučavati volonterski ciklus.

Drugog dana edukacije, sudionici su naučili korake u ciklusu menadžmenta volontera, a kroz konkretne vježbe i primjere u grupnom radu su primjenjivali usvojena znanja i vještine.



Zadnji dan edukacije bio je usmjeren na volontiranje i kriznim situacijama i kolegica iz Službe za zaštitu migranata održale su dio edukacije posvećen temi spontanih volontera kako bi stekli znanja o načinu uključivanje spontanih volontera u sve češćim kriznim situacijama.