Održana edukacija „Odgoj za humanost od malih nogu“

15.07.2021.
Hrvatski Crveni križ organizirao je i održao trodnevnu edukaciju za trenere programa „Odgoj za humanost od malih nogu“, na kojoj su sudjelovali predstavnici gradskih i županijskih društava Crvenog križa iz cijele Hrvatske.

Edukacija je održana od 12. do 14. srpnja 2021. godine s ciljem pripremanja sudionika za provođenje programa „Odgoj za humanost od malih nogu“ na lokalnim razinama. Programa „Odgoj za humanost od malih nogu“ omogućava djeci rane i predškolske dobi stjecanje odgoja za humaniji, zdraviji i sigurniji život. Program se sastoji od četiri dijela: Humane vrednote, Prevencija trgovanja ljudima, Zaštita zdravlja i Priprema za izvanredne situacije.



Stavljen je naglasak na ulogu odraslih u razvijanju životnih znanja, vještina i psihosocijalnih kompetencija kod djece te podizanja svijesti djece od njihove najranije dobi o prethodno nabrojanim životno važnim temama.

Važan doprinos ovog programa stoji u činjenici kako volonteri, nakon završene intenzivne edukacije programa Odgoj za humanost od malih nogu, mogu provoditi program u svojim Gradskim društvima Crvenog križa i na taj način obuhvatiti djecu koja su izvan odgojno-obrazovnog sustava te inače nisu u prilici sudjelovati u aktivnostima dostupnima djeci obuhvaćenim sustavom.



Program „Odgoj za humanost od malih nogu“ daje priliku volonterima i djelatnicima Crvenog križa da u suradnji i uz pristanak odgojno-obrazovnih institucija za djecu rane i predškolske dobi doprinesu naporima institucija  u odgoju i obrazovanju djece za humaniji, zdraviji i sigurniji život pružajući im podršku u njihovom radu.

Edukaciju su održali djelatnici Službe za rad s mladima, volonterima i Škola HCK, Službe za zdravstvene djelatnosti te Službe za Zaštitu migranata.