Održana DDK akcija u HCK: Odazvali se spasioci, djelatnici Blitz-Cinestara...

10.06.2020.
U Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa danas je održana akcija davanja krvi u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, kojoj je pristupilo 37 osoba, a 22 osobe su darovale krv - od toga četiri osobe su prvi puta darovale krv.



Akciji su se odazvali djelatnici Središnjeg ureda Hrvatskog Crvenog križa, spasioci Crvenoga križa te djelatnici Blitz – CineStara. Inače, djelatnici Blitz – CineStara tijekom epidemije javili su se za volontiranje u Crvenom križu. Nakon pozitivnog iskustva volontiranja, Blitz – CineStar se odlučio uključiti i akcije dobrovoljnoga davanja krvi diljem RH.



Motivirali su svoje djelatnike na uključivanje i dolazak na akciju, te se velik broj njih danas uputio u Hrvatski Crveni križ kako bi  sudjelovali u akciji. Tom su prigodom Hrvatskom Crvenom križu donirali kokice2go kako bi ih mogli podijeliti svim davateljima krvi.

Današnja akcija bila je iznimno uspješna zbog dobrog odaziva darivatelja.  Organizirana je uoči Svjetskog dana darivatelja krvi koji se obilježava 14. lipnja 2020. godine.