Održana 5. sjednica Skupštine Hrvatskog Crvenog križa 22. saziva

21.03.2019.
U Zagrebu je održana 5. sjednica Skupštine Hrvatskog Crvenog križa 22. saziva. Prvi dio Skupštine protekao je u svečanom ozračju. Naime, dugogodišnjoj članici Crvenoga križa Vesni Ivančić uručen je Red Hrvatskog Crvenog križa - priznanje koje se dodjeljuje fizičkim osobama (članovima, volonterima Crvenog križa i zaslužnim građanima) za izvanredne zasluge i naročiti doprinos razvoju Hrvatskog Crvenog križa.Kao potpredsjednica, Ivančić je sa svim ovlastima zamjenjivala predsjednika Hrvatskog Crvenog križa u razdoblju od 2008. do 2009. godine. Članica je Crvenog križa od 1980. godine, a počasna članica Hrvatskog Crvenog križa od 2005. godine.

Dugogodišnja je volonterka Gradskog društva Crvenog križa Pazin i Društva Crvenog križa Istarske županije, dobrovoljna je darivateljica krvi, a od 1992. godine je članica Odbora Gradskog društva Crvenog križa Pazin te je u nekoliko mandata bila predsjednica ili potpredsjednica društva.
Prva je predsjednica Društva Crvenog križa Istarske županije, zastupnica je u Skupštini Hrvatskog Crvenog križa te je članica Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa u više mandata.Značajno je pridonijela uspješnom razvoju društava Crvenog križa u Istri – osnivanju Društva Crvenog križa Istarske županije, razvoju programa spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja te u rješavanju različitih pravnih pitanja od značaja za rad Crvenog križa.
Velika je potpora Hrvatskom Crvenom križu kao i društvima Crvenog križa s područja Istarske županije. Svoju stručnost i ugled koji uživa u zajednici, stavlja na raspolaganje kako društvima Crvenog križa tako i cijelom Hrvatskom Crvenom križu.

Priznanje i cvijeće Vesni Ivančić uručili su potpredsjednik HCK dr. Franjo Gregurić i izvršni predsjednik HCK Robert Markt. „Čast mi je primiti ovakvo priznanje i osjećam veliku zahvalnost. Smatram se iznimno sretnom jer sam kroz sve ove godine imala priliku surađivati s divnim ljudima u Crvenom križu“, poručila je kratko Vesna Ivančić.

Nakon svečanog dijela i uručenja priznanja, Skupština je nastavila s radnim dijelom sjednice. Prihvaćen je prestanak mandata zastupnika u Skupštini i verifikacija mandata novih zastupnika, kao i zapisnik 4. sjednice 22. saziva Skupštine Hrvatskog Crvenog križa.


Izvršni predsjednik HCK Robert Markt podnio je Izvješće o radu Hrvatskog Crvenog križa za 2018. godinu koje je također prihvaćeno, a zastupnici u Skupštini prihvatili su i Izvješće o radu Nadzornog odbora u 2018. godini, kao i Financijske izvještaje na datum 31. prosinca 2018. zajedno s izvješćem neovisnog revizora.

Zastupnici u Skupštini primili su na znanje i Upitnik o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrola za 2018. godinu