Održan seminar računovodstvenih djelatnika gradskih i općinskih društava Crvenog križa

02.12.2022.
Hrvatski Crveni križ u suradnji s Hrvatskom zajednicom računovođa i financijskih djelatnika, održao je seminar računovodstvenih djelatnika gradskih i općinskih društava Crvenog križa.



Na seminaru koji je održan u Nacionalnom logističkom centru Hrvatskog Crvenog križa,  sudjelovalo je 80 polaznika iz društava Crvenog križa koji su obogatili svoja znanja na temu obveza neprofitnih organizacija kod prilagodbe poslovnih procesa zbog eura, popisa imovine i obveza i kontrolno-analitičkih postupaka u računovodstvu sa 31.12., pripremnih radnji za sastavljanje fin. izvještaja za 2022. godinu i otvaranje početne bilance 1.1.2023. u eurima.



Uz navedeno obradile su se i teme vezane za godišnji obračun poreza na dohodak pri isplati zadnje plaće, izmjene Zakona o porezu na dohodak od 01.01.2023., pripreme za obračun plaće u eurima i ostale aktualnosti. Polaznici su također informirani o ostalim aktualnostima u sustavu radnog i socijalnog zakonodavstva.



Seminar su održale mr.sc. Andreja Milić i dr.sc. Marija Zuber – savjetnice - urednice časopisa Računovodstvo i financije.