Održan međunarodni trening "Cross Over 2019"

25.11.2019.
U Biogradu na Moru, od 19. do 23. studenoga 2019. u okviru transnacionalne suradnje (TCA) održan je „Cross Over 2019“ – međunarodni trening na kojem je sudjelovalo 20 sudionika iz sedam zemalja: Belgije, Litve, Latvije, Mađarske, Srbije, Češke i Hrvatske, a među njima i Jelena Bjelić, zaposlenica Hrvatskog Crvenog križa u Službi za rad s mladima i volonterima.



Cross Over 2019.-osposobljavanje dugoročni je projekt nacionalnih agencija za provedbu programa Erasmus+, koji je usmjeren na razvijanje kapaciteta potencijalnih prijavitelja projekata Ključne aktivnosti 2: strateška partnerstva u području mladih.

Cilj treninga bio je produbiti razumijevanje formata strateških partnerstava i podići kvalitetu projektnih prijava na nadolazećim rokovima programa Erasmus+. Kako bi polaznici uspjeli ostvariti cilj pomagale su im dvije trenerice i i četiri djelatnika za strateška partnerstva iz europskih nacionalnih agencija.

Kako je Hrvatski Crveni križ partner na jednom KA2 projektu strateškog partnerstva (Safer Schools and Kindergartens), interes HCK je bolje se upoznati s procesom prijave i provedbe ovakvih projekata, kako bi se osnažili za prijavu i provedbu ovakvih projekata u budućnosti.