Odgoj za humanost od malih nogu: Trening za rad s djecom

09.07.2022.
Od 06. do 08. srpnja 2022. godine u Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa održan je Trening za trenere za program Odgoj za humanost od malih nogu.

Na treningu je sudjelovalo 22 sudionika, djelatnika i volontera društava Crvenog križa iz svih dijelova Hrvatske, ali i odgojiteljice koje program mogu provoditi direktno u svojim odgojnim skupinama u predškolskim ustanovama. Marta Sabolek, odgojiteljica iz Dječje vrtića Maslačak iz Zaprešića održala je dio predavanja na temu „razvojne karakteristike djece predškolske dobi“ te smo joj zahvalni na profesionalnom doprinosu treningu.



Cilj ove edukacije bio je osigurati sadašnjim i budućim djelatnicima, te volonterima razvijanje vještina, strategija i znanja koje će im pomoći u njihovom radu s djecom predškolske dobi.

Program Odgoj za humanost od malih nogu omogućava djeci rane i predškolske dobi stjecanje odgoja za humaniji, zdraviji i sigurniji život. Program se sastoji od četiri dijela: Humane vrednote, Prevencija trgovanja ljudima, Zaštita zdravlja i Priprema za izvanredne situacije, a kroz teoriju, radionice, pokazne vježbe te grupni rad sudionici su savladali znanjima i kompetencijama za provođenjem programa u svojim lokalnim zajednicama.



Također, nakon završene edukacije programa Odgoj za humanost od malih nogu, volonteri organizirani u klubovima mladih imat će mogućnosti i kapacitete provoditi program u klubovima te na taj način obuhvatiti djecu koja su izvan odgojno-obrazovnog sustava i nisu u prilici sudjelovati u aktivnostima dostupnima djeci obuhvaćenoj sustavom.