Obilježavanje Tjedna solidarnosti - od 8. do 15. prosinca

09.12.2022.
U sklopu obilježavanja Tjedna solidarnosti, Hrvatski Crveni križ sa svojim gradskim društvima i u suradnji s trgovačkim lancem Kaufland Hrvatska, provodi akciju Vaš dar za pravu stvar.
Tijekom akcije, koja će trajati tjedan dana odnosno od 8. prosinca do 15. prosinca 2022. godine, prikupljat će se prehrambeni proizvodi (sol, brašno, ulje, šećer, riža, tjestenina, juhe u vrećici, riblje i mesne konzerve) za potrebe socijalno ugroženih građana.

Građani kupljene proizvode mogu ostaviti u košarama Crvenog križa u Kauflandovim trgovinama u: Biogradu na Moru, Bjelovaru, Čakovcu, Dugom Selu, Đakovu, Karlovcu, Koprivnici, Kutini, Makarskoj, Novoj Gradiški, Osijeku, Poreču, Požegi, Puli, Rijeci – Zametska i Škurinje, Rovinju, Samoboru, Sinju, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Varaždinu, Velikoj Gorici, Vinkovcima, Virovitici, Vukovaru, Zaboku, Zadru- Hebrangova i Sinjoretovo i Zagrebu – Sloboština i Maksimir i Zaprešiću

Čitav tjedan u navedenim poslovnicama Kauflanda bit će postavljena košara Crvenog križa u kojoj građani mogu ostaviti prehrambene namirnice. Kako bi potaknuli građane na doniranje, povremeno će na ulazu u Kaufland biti prisutni i volonteri koji će dijeliti letke s popisom proizvoda koji su u ovom trenutku najpotrebniji.

Već nekoliko godina zaredom u poslovnicama Kauflanda se tri puta godišnje postavljaju košare za prikupljanje namirnica koje Hrvatski Crveni križ potom dijeli socijalno ugroženim korisnicima. Kupci tako redovito imaju mogućnost pomoći ljudima u potrebi. U 2020. godini građani su donirali namirnice u vrijednosti od 190.136,30 kn (25.235,42 €), a u 2021. u vrijednosti od 156.358,70 kn (20.752,37 €).
 
Hvala svim građanima koji su odvojili namirnice iz svojih košarica i donirali ih potrebitima!