Obilazak zagrebačkog Adventa uz upoznavanje običaja i povijesnih zanimljivosti

27.12.2018.
S ciljem da se što bolje integriraju, Hrvatski Crveni križ je za osobe pod međunarodnom zaštitom organizirao šetnju zagrebačkim Adventom na kojoj je sudjelovalo nekoliko obitelji s djecom.
 
Kroz šetnju, u pratnji turističkog vodiča, korisnici su čuli zanimljive priče i brojne informacije o povijesti Grada Zagreba i Republike Hrvatske.
 
Osim povijesnih činjenica čuli su i brojne zanimljivosti o božićnim i novogodišnjim običajima i tradiciji.


 
Prošetali su od Trga kralja Tomislava preko Zrinjevca do glavnog zagrebačkog trga.
 
Korisnici su imali prilike čuti zanimljive priče o hrvatskoj tradicionalnoj kuhinji, slasticama, božićnim pjesmama i drugim zanimljivim običajima. Razmjenjivali su se i recepti.
 
Šetali su i tunelom Grič gdje su se korisnici upoznali s radom Ivane Brlić Mažuranić, vozili se uspinjačom, a šetnju su završili na Gornjem gradu uz obilazak crvke sv. Marka i Hrvatskog Sabora.
 
Nakon dvosatne šetnje uživali su u fritulama, jabukama u šlafroku i čajem i razmjenjivali dojmove.

Ova aktivnost provedena je u okviru projekta „Aktivnosti Crvenog križa za integraciju preseljenih i premještenih izbjeglica (ARCI)“ koji financira Fond Europske unije za azil, migraciju i integraciju (AMIF). ARCI je dvogodišnji transnacionalni projekt čiji je nositelj Međunarodna Federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, a koji se provodi u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, Njemačkim Crvenim križem te Bugarskim Crvenim križem.