Novljanski paket za bebe za svaku obitelj s novorođenčetom

07.09.2018.
Gradsko društvo Crvenog križa Novska, u suradnji i uz financijsku potporu grada Novske, započelo je s provođenjem projekta „Novljanski paket za bebe“.

Novljanski paket za bebe osmišljen je po uzoru na finski paket za bebe koji je namijenjen novorođenčadi i sastoji se od tekstila i higijenskih artikala nužnih za djecu u prvim danima života.U paketu se nalazi 20 proizvoda od tekstila, jednokratne pelene, digitalni toplomjer, bočica, duda, četka, tješilica i osam komada različitih higijenskih potrepština za bebe. Uz sve nabrojane artikle u paketu se nalaze i prigodne čestitke gradonačelnika Grada Novske i ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Novska upućene roditeljima.

Novljanski paket za bebe dio je gradskog projekta demografske obnove Grada Novske „Kolica za novljanskog klinca“. Od 1. rujna 2018. svaka obitelj s novorođenčetom dobit će ovaj paket čija vrijednost je 1 130 kuna.


Ovu demografsku akciju su u gradskoj vijećnici predstavili gradonačelnik grada Novske, Marin Piletić, zamjenica gradonačelnika Marija Kušmiš i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, pravne poslove i javnu nabavu Sonja Marohnić Horvat, te djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Novska Zoran Prpić i Melita Mihalić.

U Projekt se uključila i Gradska knjižnica i čitaonica „Ante Jagar“ Novska s programom namijenjenim roditeljima s bebama i djecom do tri godine starosti pod nazivom „I bebe vole knjižnicu“.