Ne zaboravite na akcije darivanja krvi!

11.04.2023.
Darivanje krvi plemeniti je čin kojim svatko od nas može spasiti život nekoj drugoj osobi! Budući da je stanje zaliha krvi promjenjivo, dobro je redovito se odazivati akcijama darivanja krvi.

Društva Crvenoga križa akcije davanja krvi svakodnevno organiziraju na području cijele Republike Hrvatske stoga vas pozivamo da se odazovete i darujete krv. Ovdje možete pogledati raspored darivanja akcija krvi u Republici Hrvatskoj.
 
Podsjećamo, dobrovoljni davatelj krvi može postati svaka zdrava osoba koja daje krv, plazmu ili druge sastojke krvi dobrovoljno i za to nije plaćena niti u novčanom niti u nekom drugom obliku koji bi mogao biti zamjena za novac. Davanje krvi je povlastica zdravih ljudi jer samo zdrava osoba može biti davatelj krvi.
 
Prvi korak u dobrovoljnom davanju krvi počinje odlukom da želite pomoći onima u potrebi darujući najvrjednije što možete – krv i tako spašavati živote ljudi.

Javite se u društvo Crvenog križa u vašem mjestu stanovanja i informirajte se o terminima održavanja akcija davanja krvi. Postati dobrovoljni davatelj krvi je privilegija zdravih osoba koja sadrži i odgovornost prema bolesniku.