Nastavak provedbe Programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške

21.05.2020.
GDCK Zagreb nastavio je s provedbom Programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške  za osobe s intelektualnim oštećenjem u svojim prostorima
 
Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku od 18. svibnja 2020. godine nastavljeno je pružanje socijalnih usluga poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem u prostorima GDCK Zagreb.

Za korisnike i roditelje/skrbnike organizirana je psihosocijalnu podršku, odvođenje korisnika kod liječnika, odlazak u nabavu namirnica i higijenskih potrepština, odlazak u ljekarnu, dostavljanje setova, materijala i pribora za korisnike prema iskazanim interesima (aktivnosti su mogli birati prema vlastitim interesima i željama i/ili dostavljenom Katalogu koji je za njih izrađen, a koji se može pogledati ovdje).
 
U skladu s preporukama vezanim uz suzbijanje koronavirusa, u znak dobrodošlice korisnicima tom je prigodom simbolično izrađena i velika maska za lice kako bi se naglasila važnost zaštite vlastitoga i zdravlja drugih.