Savjetovalište za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine koje djeluje pri Gradskom društvu Crvenog križa Našice započelo je s programom zdravstvenih tribina na temu pravilne prehrane u suradnji s Udrugom Vaga iz Osijeka. Kroz tri zimska mjeseca Našičani će imati jedinstvenu priliku obogatiti svoje znanje o pravilnoj prehrani, promijeniti neke prehrambene navike, a time i poboljšati svoje zdravlje. Predavač ovog ciklusa predsjednica je udruge Vaga, sveučilišna specijalistica sigurnosti i kvalitete hrane Danijela Periš, mag. ing. agr. iz Osijeka.
Tema za siječanj bila je "Što i kada jesti nakon blagdana", a održana je 18. siječnja u Hotelu Park, za oko 50 slušatelja. Poseban interes izazvalo je mjerenje osobnih tjelesnih vrijednosti medicinskim analizatorom SC 330 koje je provedeno nakon predavanja za nekolicinu posjetitelja, a tražila se i tabela s preporukama u koje vrijeme konzumirati koju vrstu namirnica.
U veljači slijedi tema "Hranom protiv bolesti", a ožujak donosi temu "Živjeti u ravnoteži". Ovaj zanimljivi ciklus željeli bismo završiti radionicom kuhanja, ako se dotad ostvare mogućnosti za realizaciju iste.
Prva zdravstvena tribina zainteresirala je prisutne i za dodatna pitanja, a uslijedio je i dogovor za slične teme i u Osnovnoj školi I. B. Slovaka Jelisavac i Srednjoj školi Izidora Kršnjavoga u Našicama, pa nam je drago što smo otvorili ovu prevažnu temu i u našoj sredini. To nam je najbolja potvrda da smo na dobrom putu.