Na međunarodnom kampu Atlantis sudjelovale i predstavnice Hrvatskog Crvenog križa

25.09.2023.
Od 16. do 22. rujna 2023. godine, u organizaciji Centra za suradnju društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca na Mediteranu (Center for the Cooperation at the Mediterranean – CCM) i Francuskog Crvenog križa proveden je međunarodni kamp za mlade Atlantis 2023.
Kamp se održao u Parizu, a Hrvatski Crveni križ su predstavljale volonterke Marta Mišković iz GDCK Makarska i Matea Bakica iz GDCK Trogir.



Tijekom sedam dana trajanja kampa naše su predstavnice, zajedno sa 26 drugih sudionika s područja Mediterana, sudjelovale na raznim radionicama i edukacijama.



Imale su priliku razvijati svoje vještine vođenja, timskog rada te provedbe vršnjačkih edukacija i aktivnosti, ali na ojačati svoja znanja na temu migracija. Sudionici su se također educirali o tome kako prepoznati potrebe u zajednici te na temelju dobivenih zaključaka osmisliti i realizirati različite projekte i programe u svrhu pomoći zajednice.



Osim toga, kamp je poslužio i kao mjesto za razmjenu dosadašnjeg iskustava rada mladih te prezentiranje primjera dobrih praksi pri čemu je predstavljen i program Hrvatskog Crvenog križa koji se bavi izazovima klimatskih promjena - „Crveni križ u Zelenom okviru“ koji je započeo na inicijativu Odbora mladih Hrvatskog Crvenog križa.