Na Ljetnoj školi u Orahovici više od 90 mladih iz Hrvatske i regije

23.08.2023.
U Orahovici se ovoga tjedna održava 20. Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije u kojoj sudjeluje više od 90 osoba. Ove godine jubilarna Ljetna škola mladih okupila je mlade s područja Osječko-baranjske županije, ali i iz drugih dijelova Hrvatske. Među sudionicima su i raseljene osobe iz Ukrajine, kao i ekipe prijateljskih društava Crvenoga križa iz Brčkog, Novog Sada, Sombora i Tuzle. U Orahovici  je i ekipa iz Maribora u okviru projekta Ready2Help.



„Svima želim puno uspjeha u radu, stjecanju novih vještina i znanja i nezaboravnih uspomena. Zahvaljujem svim koordinatorima i voditeljima na izvrsnoj organizaciji ove, po svemu sudeći, još jedne najbolje Ljetne škole“, poručio je mladima u Orahovici ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije i voditelj škole Goran Latković.



Mlade je pozdravio i Marko Đukić, predsjednik Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije: „Ovaj Centar i Ljetna škola posebno su mjesto koje kad se jednom posjeti, uvijek se želi ponovno doći. Ljetna škola je postala nezaobilazan način edukacije mladih kroz različite vrste programa prije svega djelovanja Crvenog križa, što je nužno za život u svakoj sredini. Ova škola dobiva na težini kada kažemo da se, uz svoj veliki jubilej, održava u godini u kojoj se puni 145 godina djelovanja HCK-a, odnosno djelovanja Crvenog križa kao pokreta na tlu Hrvatske.“



Kvaliteta i značaj Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije prepoznati su ne samo u lokalnim i nacionalnim okvirima, nego i puno šire. I ovogodišnja 20. ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije održava se pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije.