Na Hrvatskom adiktološkom kongresu sudjelovao i Hrvatski Crveni križ

13.11.2023.
U Poreču, hotelu Parentium, od 9. - 11. studenog je održan 3. Hrvatski adiktološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem i 15. adikitološka konferencija Alpe - Dunav - Jadran.

Na skupu su se okupili stručnjaci za bolesti   ovisnosti (psihijatri, doktori medicine, psiholozi ) iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Skup je okupio 120 stručnjaka. Prezentirano je 56 znanstvenih radova. Na skupu se razgovaralo o situaciji s bolestima ovisnosti, novim trendovima i javnozdravstvenim izazovima u budućnosti.



Hrvatski Crveni križ imao je plenarno izlaganje „Harm Reduction u RH - napredujemo li ili nazadujemo?“ te radionicu „Hitna stanja u adiktologiji - prva pomoć kod predoziranja“. Izlaganje i radionica bili su popraćeni velikim interesom sudionika kongresa.

I ovom prilikom Hrvatski Crveni križ se potvrdio kao ravnopravan partner u borbi protiv bolesti ovisnosti zajedno s hrvatskim zdravstvenim sustavom.



Na kongresu je potvrđen hrvatski model liječenja bolesti ovisnosti kojeg karakterizira multidisciplinarnost i visoka učinkovitost.