Mladi Hrvatskog Crvenog križa na seminaru u Bordeauxu

14.04.2022.
Na seminaru GENies u Bordeauxu sudjeluju predstavnici mladih nacionalnih društava Crvenog križa te predstavnici mladih uključeni u druge organizacije civilnog društva iz 18 zemalja diljem Europe. U tjedan dana boravka u Francuskoj, od 11. do 17. travnja 2022. godine, četvero mladih volontera Hrvatskog Crvenog križa sudjelovat će u nizu aktivnosti kroz koje će učiti, dijeliti vještine, znanja i iskustva iz odabranih tematskih područja (klimatske promjene, globalizacija, pristup informacijama) kako bi timskim radom došli do zajedničkih ciljeva.



Po povratku sa seminara, mladi Hrvatskog Crvenog križa upoznat će i predstaviti ostalim zainteresiranim mladim volonterima stečena znanja i iskustva, kako bi ojačanim kapacitetima i novim idejama razvijali aktivnosti na temu klimatskih promjena.



Mladi Hrvatskog Crvenog križa imat će priliku i predstaviti projekt Crveni križ u zelenom okviru u sklopu kojega je pripremljen i priručnik Zeleni okvir za zeleniju svakodnevicu s preporukama i savjetima za ublažavanje negativnih posljedica klimatskih promjena u kućanstvima i uredima. Kako bi naš primjer dobre prakse mogla koristiti i druga društva Crvenog križa i organizacije, priručnik je preveden na engleski jezik. The Green frame for a greener everyday life možete naći na poveznici:
https://www.hck.hr/UserDocsImages/publikacije/CROATIAN%20RED%20CROSS%20-%20THE%20GREEN%20FRAME.pdf

Projekt GENies (GÉNérations Inclusives, Européennes et Solidaires) nastao je kao odgovor i želja za djelovanjem te kao pokazatelj da je moguće stvarati nove paradigme i okvire unutar „Strategije 2030“ Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca koja je usmjerena na zagovaranje i poticanje vodstva mladih volontera i promicanje uključivanja mladih korisnika.