Mladi Hrvatskog Crvenog križa izabrali novo vodstvo

27.03.2023.
Mladi Hrvatskog Crvenog križa imaju novu predsjednicu – Ivanu Miljak iz Gradskog društva Crvenog križa Split, a za potpredsjednicu mladih izabrana je Mila Tavić iz Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.



Uz predsjednicu i potpredsjednicu, izabrano je i 11 članova Odbora mladih za mandatno razdoblje od 2023. do 2025. godine:

Matea Bakica – GDCK Trogir
Hana Crnošija – GDCK Zadar
Marijeta Lolić – GDCK Dubrovnik
Virna Kisiček – GDCK Buzet
Željka Nefat – GDCK Pazin
Nikola Došen – GDCK Gospić
Sara Vladić – GDCK Sisak
Luka Vidović – GDCK Dugo Selo
Martina Muha – GDCK Osijek
Josip Sklizović – ODCK Darda
Jakov Zucić – GDCK Vinkovci


 
Novo vodstvo izabrano je na zajedničkoj sjednici 3. i 4. saziva Skupštine mladih Hrvatskog Crvenog križa koja je protekloga vikenda održana u Novom Vinodolskom. Tijekom sjednice verificiran je i  mandat za 59 predstavnika u novom sazivu Skupštine mladih Hrvatskog Crvenog križa.



Uz izbor novoga vodstva, mladi su sudjelovali i u više edukativnih radionica koje će im pomoći u budućem radu pri njihovim društvima Crvenog križa na lokalnoj razini. Tako su imali prilike sudjelovati na radionici „Procjena potreba u zajednici“ udruge SMART, te na dvije radionice Agencije za mobilnost – „Europske snage solidarnosti“ i „Erasmus+“. Osim toga, upoznati su sa svim trenutnim programima Hrvatskog Crvenog križa usmjerenih mladima i sudjelovali su na okruglom stolu na kojem se razgovaralo o izazovima u radu s mladima.



Podršku mladima dao je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa koji je na sjednici čestitao članovima 3. saziva Skupštine i Odbora mladih na postignućima u protekloj godini i poželio sreću i uspjeh u radu novom sazivu.