Mladi Crvenog križa o klimatskoj strategiji sljedećih pet godina

28.12.2020.
Mladi Hrvatskog Crvenog križa i tijekom pandemije koronavirusa aktivno sudjeluju u radu Međunarodnih mreža mladih.

U organizaciji Klimatskog centra Međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i Europske mreže mladih održan je sastanak na temu Klimatske strategije mladih za razdoblje 2021. –  2025. (Climate Youth Strategy). Na sastanku je predstavljen proces kreiranja navedene strategije u kojem su sudjelovali i mladi Hrvatskog Crvenog križa, a naši predstavnici imali su priliku predstaviti projekt Odbora mladih Hrvatskog Crvenog križa – Crveni križ u zelenom okviru.


 
Naši mladi sudjelovali su i na sastanku Europske mreže mladih i Globalnom sastanku mladih gdje se razgovaralo o dosadašnjem radu mladih na važnim temama poput klimatskih promjena i mentalnog zdravlja, ali i o planovima za budućnost.

Između ostalog, predstavljena je i knjižica „Youth on migration“ koja je objavljena povodom Međunarodnog dana migranata. Ova knjižica sadržava priče mladih volontera koji aktivnosti vrše s migrantima, a unutar koje se nalazi i priča volonterke Hrvatskog Crvenog križa. Cijelu knjižicu možete pogledati ovdje.