Medley teatar i Kazališna udruga MIST razveselili mališane u Klaićevoj

08.03.2019.
Mališane koji se liječe u Klinici za dječje bolesti Zagreb predstavama su zabavili Medley teatar i Kazališna udruga MIST.

Medley teatar gostovao je s predstavom Ljepota naše različitost s Enom Sanan Hdagha i Marinom Bukvićem u glavnim ulogama. Kazališna predstava za djecu „Ljepota naše različitosti“ motivirana je izbjegličko-migrantskom krizom i iskustvom volontiranja glumaca u predstavi s djecom izbjeglica i migranata iz različitih ratom zahvaćenih područja. Ova dirljiva, zabavna i edukativna priča prati dvoje prijatelja, Rodu i Slavuja, na njihovom putovanju iz Afrike do Europe.Kazališna udruga MIST mališane je obradovala predstavom Ana Liza i vesela ordinacija o djevojčici koja želi postati doktorica kao što je i njezina mama, ali ne bilo kakva doktorica, nego doktorica za mozgove – psihijatrica. Kako postati psihijatar nije lako, glavna junakinja shvaća kada upozna Edija, dječaka koji je tužan jer je njegov tata tužan.

Obe su predstave kod djece izazvale oduševljenje i boravak u bolnici im učinile radosnijim.Hrvatski Crveni križ je početkom 2011. godine započeo s provedbom projekta „Bolnica Bezbolnica“ namijenjenog djeci koja se nalaze na bolničkom liječenju. U projekt su uključeni volonteri i zaposlenici Crvenog križa koji u suradnji s umjetnicima i zabavljačima provode glazbene, likovne, dramske i druge kreativne radionice.