Medalje Grada Karlovca za trojicu dugogodišnjih darivatelja krvi

12.07.2019.
U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Karlovac upriličena je dodjela  medalja Grada Karlovca trima istaknutima dobrovoljnim davateljima krvi.

U povodu 440. rođendana Grada Karlovca, Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac  predložilo je za Medalju Grada Karlovca trojicu istaknutih dobrovoljnih darivatelja krvi – Milu Budimliju, Vladimira Pregelja i Željka Radunovića, koji krv daruju više od 40 godina.

Željko Radunović krv je dao 151 puta, Vladimir Pregelj 136, a Mile Budimlija 130 puta, što je ukupno 417 doza krvi odnosno 166 litara.

Medalje Grada  je osobno uručio gradonačelnik  Damir Mandić koji je tom prigodom istaknuo veliku zahvalnost  našim darivateljima krvi i dobitnicima medalja.

 „Ova medalja nije samo nagrada za darivanje krvi, već je ona zahvala za sve ono dobro što ste radili u svom životu, jer ste osobe po kojima želimo da se Karlovac prepoznaje“, istaknuto je.

Nazočnima se obratio i dr. Šani Samardžić, voditelj službe za zdravstvene i socijalne djelatnosti HCK. U ime Predsjednika HCK prim. Josipa Jelića dr. med. čestitao je nagrađenima i zahvalio im na svemu što su do sada napravili za davalaštvo krvi i GD Crvenog križa Karlovac.

Ravnateljica Branka Hastor zahvalila je gradonačelniku na podršci rada GD Crvenog križa Karlovac i čestitala dobitnicima nagrade naglasivši kako su svojim velikodušnim darivanjima spasili život brojnim svojim sugrađanima.