Maskenbal u prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu

14.02.2024.
Djelatnici Hrvatskog Crvenog križa organizirali su maskenbal za najmlađe korisnike koji borave u prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu. Na radionici oslikavanja lica i izrade maski sudjelovalo je oko dvadesetak djece od kojih su se neka prvi puta susrela sa ovim običajem.



„Kod nas ovako nešto ne postoji ali baš je zabavno i veselo“ sa osmjehom i oslikanim licem komentirala je djevojčica iz Burundija. „Super je što se i odrasli maskiraju kao i djeca i što svi zajedno plešemo i imamo priliku biti netko drugi“ dodao je dječak koji je upravo postao Osvetnik. Zabava se ubrzo preselila i u glavni hol gdje su se male maškare zasladile i krafnama koje su osim na maskenbalu podijeljene i svim korisnicima prihvatilišta uz večeru. Dobro raspoloženje i zabava potrajali su do kasno poslijepodne, a maskirana djeca su unijela veselje i radost u hodnike prihvatilišta.



Hrvatski Crveni križ u Prihvatilištima u Zagrebu i Kutini provodi aktivnosti s tražiteljima međunarodne zaštite u sklopu provedbe projekta „Pružanje psihosocijalne podrške i usluga tražiteljima međunarodne zaštite“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske zajednice i Državnog proračuna Republike Hrvatske.