Markt: „Mladi su naši nužni i nezaobilazni humanitarni partneri"

10.10.2019.
Hrvatski Crveni križ na sjednici Glavnog odbora IFRC-a koja je prošloga tjedna održana u Ženevi, ukazao je na važnost prepoznavanja uloge mladih unutar Strategije 2030.

Izvršni predsjednik HCK Robert Markt tom je prigodom pročitao apel mladih HCK koji je naišao na odobravanje prisutnih te je stoga Hrvatski Crveni križ aktivno pridonio formiranju Strategije 2030 u kontekstu pozicioniranja mladih osoba kao važnih humanitarnih partnera u ostvarivanju strateških ciljeva Strategije 2030 putem predloženih „transformacija“.

 „Mladi su naši nužni i nezaobilazni humanitarni partneri koji nam pomažu suočiti se s budućim izazovom, ako smo dovoljno mudri da ih prepoznamo. Nažalost, uloga mladih u mnogim nacionalnim društvima nije dovoljno prepoznata. Stoga Hrvatski Crveni križ snažno podržava standardizaciju uloga mladih prema modelu IFRC-a i Odbora mladih IFRC-a te potiče na  prepoznavanje položaja mladih u strateškim dokumentima svih nacionalnih društava. Hrvatski Crveni križ snažno apelira da se prepozna uloga mladih kao najvrjednijih partnera u procesu postizanja strateških ciljeva Strategije 2030. Nije važno samo ono što radimo, već i kako to radimo. Učinimo to zajedno s mladima!“, rekao je Robert Markt.

Hrvatski Crveni križ svojim svakodnevnim radom dokazuje koliko uvažava mišljenje i glas mladih dajući ima pravo da sudjeluju u upravljačkim strukturama Hrvatskog Crvenog križa i uzimajući u obzir niz ideja i zaključaka donesenih na sjednicama Odbora mladih Hrvatskog Crvenog križa.
Struktura mladih Hrvatskog Crvenog križa prepoznata je kao jedna od najprofesionalnijih na području Europe.