Maleni azilanti posjetili Park znanosti u Oroslavju

15.07.2021.
U sklopu procesa integracije, Hrvatski Crveni križ za djecu kojoj je odobrena međunarodna zaštita organizirao je posjet Parku znanosti u Oroslavju. U pratnji roditelja, djeca su posjetila Park znanosti koji je ispunjen interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem.

Ovaj Park namijenjen je svim dobnim skupinama, a sadržaj čine eksponati, koji pokazuju i dokazuju zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije.Djeca, ali i njihovi roditelji, imala su prilike svirati na glazbenoj ogradi, vidjeti kako djeluje sila inercije, zakon gravitacije i druge brojne eksponate.

Nakon edukativne šetnje, djeca su sa svojim roditeljima sudjelovala na radionici izrade eksponata na kojoj su izradili „Impulsno njihalo” koje su za uspomenu ponijeli kući.  „Impulsno njihalo” primjer je jednog od najosnovnijih zakona fizike utemeljenih na istraživanjima Isaaca Newtona.Aktivnost je organizirana u sklopu projekta Izgradnja sustavne i sveobuhvatne podrške osobama pod međunarodnom zaštitom razvojem uključivih socijalnih usluga koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.