Kreću prvi radovi na domovima starijih osoba u potrebi

16.11.2018.
Humanitarnom akcijom „Uz nas niste sami – Za dostojanstven život“ kojom je Hrvatski Crveni križ proslavio svoj 140. rođendan, dosad je prikupljeno nešto više od milijun kuna. Sredstva su prikupljana tijekom listopada, u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom, a namijenjena su za 140 starijih osoba koje žive u siromaštvu i neodgovarajućim uvjetima.

S prvim radovima Hrvatski Crveni križ krenut će već idućega tjedna, a u sklopu njih korisnicima će biti uređen dio doma, odnosno radit će se na promjeni podova, izolaciji i ličenju zidova kako bi im se osigurao boravak u toplom i suhom prostoru.

Usto, bit će nabavljeni štednjaci za drva i sama drva, a osigurat će se i dodatni paketi hrane.
Ovu humanitarnu akciju Hrvatski Crveni križ pokrenuo je sa željom da se skrene pozornost javnosti na iznimno teške životne uvjete u kojima brojne starije osobe žive. Naime, Republika Hrvatska staro je društvo.

Starije osobe po prihodima spadaju u najsiromašniju dobnu skupinu (26,5 posto) te su najviše izložene opasnosti od socijalne isključenosti. Povećanje udjela starijeg stanovništva i produljenje životnog vijeka dovodi do pojačane potrebe sve većeg broja ljudi koji trebaju pomoć u starijoj životnoj dobi.

Hrvatski Crveni križ zajedno sa svojim društvima nastavit će i dalje brinuti o starijim osobama koje žive u neodgovarajućim uvjetima. Onima koji su podržali našu humanitarnu akciju „Uz nas niste sami – Za dostojanstven život“, od srca zahvaljujemo!