Korporativno volontiranje: Djelatnici Kauflanda u akciji za dobrobit zajednice

13.11.2017.
Hrvatski Crveni križ, u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Zadar, organizirao je akciju korporativnog volontiranja za  djelatnike Kauflanda iz Zadra. Tridesetak volontera iz korporativnog sektora iskoristilo je dva dana za društveno koristan rad, a ujedno su ojačali i svoj timski duh te usvojili brojna nova znanja i vještine.

Djelatnici Kauflanda volontirali su u skladištu Gradskih bazena u kojemu se nalazila velika količina doniranih odjevnih artikala, a njihov je zadatak bio razvrstati ih kako bi lakše došli do krajnjih korisnika – ljudi u potrebi koji žive na području grada Zadra te Zadarske, Šibensko-kninske, Ličko-senjske i Karlovačke županije.

Osim korisnog rada i doprinosa zajednici, volonteri su imali priliku steći i osnovna znanja o pružanju prve pomoći koje su za njih organizirali djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Zadar.

Kaufland kao društveno odgovorna firma, prepoznao je Hrvatski Crveni križ kao pouzdanog partnera  s kojim  može dati svoj doprinos na lokalnoj razini te  izvršiti utjecaj i doprinijeti uklanjanju društvenih problema, istovremeno osnažujući vlastite djelatnike novim iskustvima, znanjima i vještinama.