Korisnici Prihvatilišta za tražitelje međunarodne zaštite Kutina na otvorenju izložbe „Afrika“

19.06.2023.
U suradnji Hrvatskog Crvenog križa i Pučkog otvorenog učilišta Kutina, korisnici Prihvatilišta za tražitelje međunarodne zaštite nazočili su otvorenju izložbe fotografija pod nazivom „Afrika“ u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Kutina.

U pratnji djelatnika Hrvatskog Crvenog križa, izložbu je posjetilo 16 korisnika koji već dulje od 6 mjeseci borave u kutinskom Prihvatilištu. Riječ je o korisnicima koji svakodnevno vrlo aktivno sudjeluju u svim radionicama koje Hrvatski Crveni križ provodi u Prihvatilištu.



Uz obostrane zahvale, zajednički zaključak građana koji su nazočili otvorenju izložbe i korisnika Prihvatilišta bio je kako se dogodio divan i dirljiv susret korisnika sa svojom domovinom putem izložaka koje su mogli vidjeti.



Hrvatski Crveni križ u prihvatilištima u Zagrebu i Kutini provodi aktivnosti s tražiteljima međunarodne zaštite u sklopu provedbe projekta „Pružanje psihosocijalne podrške i usluga tražiteljima međunarodne zaštite“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije i Državnog proračuna Republike Hrvatske.