Javni poziv za jednokratnu novčanu pomoć osobama čije su nekretnine stradale u potresu – produljenje roka za dostavu zahtjeva

31.08.2020.

Dana 20. srpnja 2020. godine Hrvatski Crveni križ objavio je na mrežnim stranicama Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći osobama čije su nekretnine stradale u potresu na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije.

Dana 17. kolovoza 2020. godine došlo je do prve izmjene Javnog poziva, na način da pravo na jednokratnu novčanu pomoć izuzev vlasnika obiteljskih kuća, stanova i zaštićenih najmoprimca koji su imali prijavljeno prebivalište ili boravište u obiteljskim kućama, višestambenim zgradama i stambeno-poslovnim zgradama na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije u vrijeme potresa i koje su u preliminarnom pregledu zgrada označene kao N1 (neuporabljivo – zbog vanjskog utjecaja) i N2 (neuporabljivo – zbog oštećenja), odnosno „crvenom oznakom“ te stoga nisu podobne za stanovanje do obnove, ostvaruju i vlasnici obiteljskih kuća, stanova i zaštićeni najmoprimci koji su imali prijavljeno prebivalište ili boravište u obiteljskim kućama, višestambenim zgradama i stambeno-poslovnim zgradama na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije u vrijeme potresa i koje su u preliminarnom pregledu zgrada označene „žutom oznakom” kao PN1 (potreban detaljan pregled) i PN2 (potrebne mjere hitne intervencije), a koji ostvaruju jedan od socijalnih kriterija navedenih u Javnom pozivu.

Budući da sredstva namijenjena za dodjelu jednokratne novčane pomoći nisu utrošena, Hrvatski Crveni križ dopunjuje točku III. Javnog poziva na način da uz navedene uvjete, pravo na predaju zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane pomoći ostvaruju i osobe koje borave ili su boravile u organiziranom smještaju za žrtve potresa u Studentskom domu Cvjetno naselje u Zagrebu ili bungalovima Terme Jezerčica u Donjoj Stubici u trajanju od minimalno 30 dana.

Trajanje Javnog poziva produljuje se do dana 14. rujna 2020. godine.

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

Obrazac zahtjeva
Izjava o zajedničkom kućanstvu
Izjava druga useljiva kuća ili stan
Privola za prikupljanje podataka