Izvršni predsjednik HCK sudjeluje na Međunarodnom kongresu o logistici u Istanbulu

09.02.2022.
Tijekom ceremonije otvorenja Međunarodnog kongresa veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Turskoj Nj. E. Hrvoje Cvitanović uručio je zahvalnicu Hrvatskog Crvenog križa predsjedniku Turskog Crvenog polumjeseca Dr. Keremu Kiniku za pomoć pruženu nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. Izvršni predsjednik HCK Robert Markt zahvalio je tom prigodom na podršci pogođenim ljudima i Hrvatskom Crvenom križu: "Želim zahvaliti i Turskom Crvenom polumjesecu i turskom narodu na pomoći nakon potresa koji je krajem 2020. godine pogodio našu zemlju".



Nakon ceremonije otvorenja, izvršni predsjednik R. Markt sudjelovao je kao jedan od panelista na panelu nazvanom „Dionici i koordinacija u katastrofama i logistika humanitarne pomoći". Gospodin Markt govorio je o iskustvima Hrvatskog Crvenog križa u situacijama odgovora na krizne situacije, ali je i predstavio način suradnje unutar mreže "Susjedi pomažu prvi" čijim radom trenutno koordinira Hrvatski Crveni križ. Na panelu su sudjelovali: gospodin İsmail H. Murtazaoğlu, zamjenik direktora Turskih željeznica (TCDD), gospodin Turhan Özen, zamjenik glavnog direktora Turkish Airlinesa, gospodin Kadri Samsunlu, glavni direktor İstanbulske zračne luke i Dr. Kerem Kınık, predsjednik Turskog Crvenog polumjeseca i potpredsjednik Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.
 


Ovaj veliki međunarodni kongres Turski Crveni polumjesec organizira (TCP) u suradnji sa svojom Akademijom i Udrugom za logistiku – LODER, a pod pokroviteljstvom Logistike Turskog Crvenog polumjeseca. Na kongresu će stručnjaci raspravljati o novostima i znanstvenim istraživanjima u području logistike i lanca opskrbe humanitarne pomoći, te inovativnim praksama s glavnom temom „Novo normalno i novi inovativni pristupi“. Tijekom tri dana sudionici će imati priliku kroz radionice i panele upoznati se s posljednjim dostignućima te se u iste uvjeriti tijekom obilaska Logističkog centra Turskog Crvenog polumjeseca.



Photos: Turski Crveni polumjesec/Türk Kızılay