Izvršni predsjednik HCK posjetio društva Crvenoga križa s područja Istarske županije

20.05.2022.
Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt posjetio je Društvo Crvenoga križa Istarske županije. Na sastanku kojemu su nazočili ravnatelji društava Crvenoga križa Buzet, Buje, Labin, Pazin, Poreč, Pula, Rovinj, Istarske županije te predstavnici Stručnih službi Crvenoga križa putem Zoom poziva, razgovaralo se o brojnim aktualnim temama.

Baš kao i brojna druga društva Crvenoga križa diljem Hrvatske, i društva na području Istarske županije brinu o raseljenim osobama iz Ukrajine, a istodobno se pripremaju za početak turističke sezone koja na tom području i inače iziskuje veliki angažman zaposlenika i volontera, osobito u dijelu Spasilačke službe te aktivnosti poput podjele vode turistima koji čekaju u kolonama.



Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert ravnatelje je upoznao s aktualnim projektima koji se provode na nacionalnoj razini, ali i drugim aktualnostima vezanima uz poslovanje Crvenoga križa.

Ravnatelji društava Crvenoga križa s područja Istarske županije izvijestili su o izazovima s kojima se suočavaju u svojemu djelovanju, kao i o postignućima koja se u tom dijelu Hrvatske vrlo značajna, posebno za vrijeme pomaganja građanima u pandemiji.



Obilazak društava Crvenoga križa dio je uobičajene prakse kako bi se redovito radilo na razvoju i unapređenju svih Crvenih križeva u Hrvatskoj. U protekle dvije i pol godine i te je aktivnosti omela pandemija koronavirusa, ali sada se nastavljaju provoditi redovite aktivnosti.