Izvršni predsjednik HCK otvorio vježbu pripreme za krizne situacije u Mađarskoj

28.09.2018.
Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt otvorio je vježbu pripreme za krizne situacije na kojoj sudjeluju ekipe za djelovanje u krizama iz sedam nacionalnih društava iz područja jugoistočne Europe. Među njima je i ekipa iz Gradskog društva Crvenog križa Čakovec koja pomaže u pružanju pomoći ozlijeđenima.Ovo je peta po redu godišnja vježba koju je u 2018. Mađarski Crveni križ organizirao u Dunaujvarosu i na kojoj se okupilo ukupno 30 ekipa s 230 sudionika iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Srbije, Hrvatske, Bugarske i Ukrajine.
„Izuzetno mi je zadovoljstvo što vas danas mogu pozdraviti i zahvaliti vam što ulažete vrijeme i trud kako biste bili što bolje pripremljeni u slučaju krizne situacije.Ovakve vježbe su najbolja prilika za zajedničku pripremu kako bi u slučaju potrebe naš koordinirani odgovor na kriznu situaciju bio što učinkovitiji“, rekao je izvršni predsjednik HCK.

Ova vježba je dobar primjer suradnje u sklopu mreže nacionalnih društava s područja jugoistočne Europe „Susjedi pomažu prvi“ koju je Hrvatski Crveni križ pokrenuo prošle godine zajedno s još osam nacionalnih društava Crvenog križa.