Izlet u Adrenalinski park

21.04.2022.
Dana 21. travnja 2022. Hrvatski Crveni križ je organizirao izlet u Adrenalinski park Šervudska šuma za djecu pod međunarodnom zaštitom u okviru projekta „Izgradnja sustavne i sveobuhvatne podrške osobama pod međunarodnom zaštitom razvojem uključivih socijalnih usluga“ financiranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

U vrijeme školskih praznika bio je cilj pronaći djeci pod međunarodnom zaštitom način zabave koji ne uključuje modernu tehnologiju, nego im omogućuje aktivno provođenje slobodnog vremena koje kvalitetno utječe na njihovo zdravstveno stanje. Iz tog je razloga pala odluka organizirati navedeni izlet koji je ponudio veliki broj aktivnosti na otvorenom prilagođenih različitoj dobi djece koja su prisustvovala aktivnosti. Djeca su cijeli dan provela u šumi, tom prilikom sudjelujući u raznim tjelesnim aktivnostima i razvijajući socijalnu mrežu u međusobnom druženju. Naučili su neke nove igre koje igraju djeca u Hrvatskoj i proveli dan u prirodi. Roditelji koji su bili u pratnji s djecom su također imali priliku provesti dan u šumi uz jezero te na taj način upoznati dodatno hrvatsku kulturu.

Projekt „Izgradnja sustavne i sveobuhvatne podrške osobama pod međunarodnom zaštitom razvojem uključivih socijalnih usluga“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.