Izaslanstvo Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine posjetilo Hrvatski Crveni križ

03.10.2021.
Izaslanstvo Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine (DCKBIH) boravilo je u posjetu Hrvatskom Crvenom križu 30. rujna i 1. listopada. U izaslanstvu su bili predsjednik DCKBIH Milojko Grujičić, glavnik tajnik mr. Rajko Lazić, potpredsjednik DCKBIH dr. Drago Martinović, predsjednik Crvenog križa Federacije BiH Marko Sinanović i glavni tajnik Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.
 
Članovi izaslanstva DCKBIH prisustvovali su sjednici Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa na kojoj je predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dr. Josip Jelić uručio zahvalnicu predsjedniku DCKBIH Milojku Grujičiću kao zahvalu za donaciju  Hrvatskom Crvenom križu.


 
Donacija je namijenjena za provedbu aktivnosti na područjima pogođenima potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji. Tom prigodom istaknuta je dugogodišnja dobra suradnja između dvaju susjednih nacionalnih društava koja su i članovi mreže "Susjedi pomažu prvi" koja okuplja 17 nacionalnih društava iz područja jugoistočne Europe.
 
Članovi izaslanstva DCKBIH prisustvovali su i svečanom obilježavanju 25 godina Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja te natjecanju spasilaca održanom u Baškoj na otoku Krku.