Integracija: Djeca pod međunarodnom zaštitom posjetila Tehnički muzej u Zagrebu

08.07.2021.
U sklopu procesa integracije Hrvatski Crveni križ organizirao je posjet Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu za djecu kojoj je odobrena međunarodna zaštita. Djeca su u muzej došla u pratnji svojih roditelja te su uživali u razgledavanju.

Budući da su školski praznici u tijeku, HCK je nastojao organizirati sadržaj koji će djeci biti zanimljiv, ali i edukativan.



U muzeju su razgledali stalni postav, a najviše im se svidio posjet rudniku u kojem je vjerno prikazano kako to u stvarnosti izgleda te posjet planetariju u kojem su mogli naučiti mnogo o zvijezdama i planetima vidljivima na nebu iznad Zagreba.

Osim navedenoga, razveselio ih je razgled postava starih vozila, kao i izložba o vatrogastvu. Pojedina djeca su iskazala želju da se kasnije u životu bave znanošću, stoga im je ovo bilo vrlo zanimljivo. Svi su imali mnogo pitanja o predmetima koje su razgledali te su i nakon posjeta nastavili dugo razgovarati o dojmovima.



Ova aktivnost organizirana je u sklopu projekta Izgradnja sustavne i sveobuhvatne podrške osobama pod međunarodnom zaštitom razvojem uključivih socijalnih usluga koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.