I ove godine na posjetitelje u Dubrovniku pazit će timovi Crvenoga križa

05.06.2024.
I ovoga ljeta na plažama i u gradu na brojne posjetitelje u Dubrovniku pazit će timovi Gradskog društva Crvenoga križa Dubrovnik. Naime, Grad Dubrovnik i ove godine financira projekt ‘‘Crveni križ u Gradu‘‘ koji obuhvaća djelovanje Spasilačke službe na dubrovačkim plažama te timove Prve pomoći Crvenog križa na nekoliko punktova.



Ugovor o dodjeli financijskih sredstava u iznosu od 77.000,00 eura, potpisali su gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik Marko Grgurević.



Spasioci dubrovačkog Crvenog križa od 21. lipnja bit će prisutni na gradskim plažama Mandrač, Danče, Štikovica i Bellevuee. To su spasioci koji su prošli tečaj za spasioce na otvorenim vodama Hrvatskoga Crvenog križa i Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik.  
Usto, timovi prve pomoći Crvenog križa i ove će godine biti prisutni na najposjećenijim lokacijama u gradu - na Stradunu, zidinama i na Lokrumu. Cilj ovih aktivnosti je osigurati sigurniji boravak posjetiteljima Grada.





Građanima i posjetiteljima pomoć će pružati članovi Kluba mladih i Spasilačkog kluba ‘Neptun‘ Dubrovačkog Crvenog križa. Prema dosadašnjem iskustvu, najčešće su intervencije vezane uz probleme toplinske slabosti, iscrpljenosti, toplinskog udara, sunčanice, dehidracije, opekotina, uganuća, posjekotina, prijeloma, uboda insekata i slično. Tijekom prošle sezone evidentirano je 1.308 intervencija.



Valja napomenuti kako timove čine osobe koje su prošle osnovni i napredni tečaj iz pružanja prve pomoći te koje imaju osnovna znanja o Crvenom križu, ali i o komunikacijama.