I na ovogodišnjem sastanaku ravnatelja društava Crvenog križa raspravljalo se o mnogim korisnim temama

20.02.2019.
Redoviti godišnji sastanak ravnatelja društava Crvenog križa koji je ove godine održan u Opatiji, okupio je 131 ravnatelja županijskog, gradskog i općinskog društva Crvenog križa iz cijele Hrvatske.

Na ovogodišnjem sastanku ravnatelja koji je organizirao Hrvatski Crveni križ, raspravljalo se o mnogim zanimljivim i korisnim temama s ciljem da se dodatno unaprijedi rad Hrvatskog Crvenog križa i njegovih društava, a na dobrobit onih kojima je pomoć potrebna.

Okupljene ravnatelje i goste najprije je pozdravila dr. Karin Kuljanić, predsjednica Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije koje je bilo i domaćin sastanka, dok je ravnateljica dr. Vesna Čavar sve nazočne upoznala s brojnim djelatnostima koje Crveni križ provodi na području te županije.

Prisutne je u ime Grada Opatije pozdravio zamjenik gradonačelnika Emil Priskić, a u ime županije zamjenica župana Marina Medarić. Predstavnici grada i županije zahvalili su se na humanitarnom radu Crvenoga križa koji je, kako su napomenuli, vidljiv na svim razinama organizacije. Posebno su  pohvalili opatijski Crveni Križ na predanom radu i humanitarnim akcijama.

Brojne nazočne pozdravio je i predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dr. Josip Jelić koji se dotaknuo mnogih aktualnih humanitarnih tema te još jednom naglasio ponos što HCK obitelj broji veliki broj humanih članova, ljudi koji rado pomažu drugima.

Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa u svom se uvodnom govoru osvrnuo na proteklu godinu istaknuvši kako su napravljene velike stvari te kako svi možemo biti ponosi na obilježavanje 140. rođendana Hrvatskog Crvenog križa. Dotaknuo se i budućnosti te brojnih izazova koje ona donosi, ali je izrazio i vjeru da je Hrvatski Crveni križ velika snaga koja će znati odgovoriti na svaki izazov.

Na dvodnevnom sastanku razgovaralo se o mnogim aktualnim temama koje su važne za djelokrug rada HCK poput prava na pristup informacijama, primjene Zakona o humanitarnoj pomoći, sustavu edukacije u službama traženja te unapređenju povezivanja i komunikacije donatora i posrednika u lancu doniranja hrane. Svi ravnatelji sudjelovali su i u radu različitih tematskih radionica.