I Hrvatski Crveni križ sudjeluje na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku

28.06.2023.
Započeo je Međunarodni dječji festival - Šibenik 2023., kulturna manifestacija koja se održava već više od šest desetljeća.



Festival je utemeljen na  tri sastavnice: djetetu, festivalskim zbivanjima i gradu, koji potiče i kreira mnoge ideje u više vrsta umjetnosti dječjeg stvaralaštva: dramskom, lutkarskom, glazbeno-scenskom, filmskom, literarnom i likovnom.



Stoga, u sklopu Festivala održava se godišnja smotra odabranih ansambala iz Hrvatske i inozemstva (stvaralaštvo za djecu), radionički program - kao oblik neposrednog uključivanja djece u stvaralački čin (dječje stvaralaštvo i edukativni trening) te  organiziranje simpozija na temu umjetničke kreativnosti i estetskog odgoja djece koje obuhvaća stručno-znanstveni aspekt.



Hrvatski Crveni križ i ove godine podržava ovu važnu manifestaciju kroz provedbu dviju trodnevnih radionica. Tako, predstavnici Odbora mladih Hrvatskog Crvenog križa, 26. lipnja započeli su s provedbom radionica Crveni križ u zelenom okviru i Realistični prikaz ozljeda.



Posebno je važno istaknuti kako su u utorak, 27. lipnja, uz podršku Hrvatskog Crvenog križa na predstavi “Tri praščića,” Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci  sudjelovala djeca raseljena iz Ukrajine, a koja borave na području Šibensko - kninske županije, zajedno sa svojim roditeljima i predstavnicima društava Crvenog križa.



63. Međunarodni dječji festival u Šibeniku održava se od 25. lipnja do 8. srpnja 2023. godine, a cijeli program može se pogledati na ovoj internetskoj stranici.



Ova kulturna manifestacija pruža djeci besplatan program bogat radionicama u kojima naši najmlađi imaju priliku učiti, stvarati, razvijati vještine i kreativnost te živjeti u prijateljski nastrojenom svijetu u kojemu se poštuju različitosti i šire poruke prihvaćanja, empatije i jednakosti, a Hrvatski Crveni križ tu je da podrži upravo ovakve hvalevrijedne događaje.