I Hrvatski Crveni križ izlagao na izložbi "Intervencija 2023"

11.09.2023.
Tijekom vikenda je u Zagrebu održana najveća regionalna izložba iz područja gospodarskih vozila, opreme i usluga - Kamion&Bus Roll Show te po prvi put izložba sigurnosti i civilne zaštite „Intervencija 2023“.

Na izložbi su sudjelovale operativne snage sustava civilne zaštite, uključujući i Hrvatski Crveni križ koji je tom prilikom izložio posebno vozilo za asanaciju bunara te Rescue runner, plovilo za spašavanje života na otvorenim vodama.



Usto, Hrvatski Crveni križ posjetiteljima na štandu prikazao je detaljno funkcioniranje u kriznim situacijama, logističke procese kao i spasilačku službu te brojne druge projekte koji se svakodnevno provode na području Republike Hrvatske.

Posjetitelji su na izložbi imali prilike vidjeti najnovije inovacije i tehnologije koje doprinose zaštiti ljudskih života, imovine i okoliša.Uz specijalna interventna, vatrogasna, sanitetska i policijska vozila, na izložbi je prezentirana i specijalna operativna tehniku za zaštitu i sigurnost. Bili su prikazani i kamioni, priključna i dostavna vozila, kao i rezervni dijelovi za gospodarska vozila, gume, logistička i ostala oprema.



Organizator izložbi bila je tvrtka Business Media Croatia, a pokrovitelj izložbi je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, dok je Ravnateljstvo civilne zaštite organizacijski partner izložbe "Intervencija“ – 1. izložba sigurnosti i civilne zaštite, koju podržavaju i Hrvatska vatrogasna zajednica te Hrvatski klaster konkurentnosti obrambene industrije.