Hrvatski Crveni križ sudjelovao na međunarodnoj obuci WASH ERU M40

10.06.2024.
Protekloga tjedna u Austriji je održana međunarodna obuka Osiguranje pitke vode, sanitarnih uvjeta i promocije higijene u kriznim situacijama (WASH ERU M40).



Organizatori obuke bili su Austrijski, Njemački i Švedski Crveni križ koje je Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca licencirala za takve vrste edukacija.



Obuka koja je održana u Centru za edukaciju Austrijskog Crvenog križa u Laubeggu, obuhvatila je teorijska predavanja, praktični rad i scenarije temeljene na stvarnim iskustvima. Cilj je pripremiti pripadnike interventnih timova za međunarodno pružanje pomoći.
Ukupno je sudjelovalo 28 polaznika iz 10 nacionalnih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca iz Europe i Afrike.



Hrvatski Crveni križ kao dugogodišnji partner Austrijskog Crvenog križa sudjelovao je na obuci s dva pripadnika interventnog tima Društva Crvenog križa Zagrebačke županije i to u ulozi trenera Jasminko Kranjčec, a kao sudionik Kristijan Katinić.



Na poziv Austrijskog Crvenog križa, djelatnici Službe za djelovanje u kriznim situacijama Hrvatskog Crvenog križa otišli su u dvodnevni posjet na mjesto održavanja obuke. Tijekom ta dva dana specijalizirane tvrtke iz Njemačke, Danske i Velike Britanije prezentirale su najnovija dostignuća u proizvodnji i osiguranju pitke vode u kriznim situacijama.