Hrvatski Crveni križ pokreće apel za pomoć stanovništvu Libije pogođenom poplavama, evo kako možete pomoći

14.09.2023.
Hrvatski Crveni križ pokreće apel za pomoć stanovništvu Libije pogođenom poplavama. Na području sjeveroistočne Libije koju je poharala oluja Daniel, dosad je poginulo više od 5.300 osoba, a 10.000 ljudi smatra se nestalima. Spasioci i dalje tragaju za tijelima poginulih.
 
Međunarodna federacija društava Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca ističe kako je situacija iznimno teška te da se očekuje kako će broj mrtvih rasti. Volonteri Libijskog Crvenog polumjeseca na terenu su od prvoga trenutka, evakuiraju ljude, pružaju prvu pomoć i pomažu u potrazi i spašavanju.
 
Katastrofalne poplave dodatno su narušile ionako tešku situaciju u razdijeljenoj zemlji koja se već godinama suočava s gospodarskim, infrastrukturnim i političkim poteškoćama. Humanitarne potrebe su ogromne i stanovništvo Libije godinama će trpjeti posljedice aktualnih poplava.
 
Svi oni koji mogu i žele pomoći pogođenom stanovništvu u Libiji, mogu to učiniti na sljedeće načine:
 
  1. uplatom na žiro račun otvoren u Erste banci:
IBAN: HR7324020061500134075
MODEL:  00 
POZIV NA BROJ ZA APEL : 752
SWIFT CODE ( ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA) : ESBCHR22
 
  1. pozivom na broj donatorskog telefona 060 90 11 (cijena poziva je 0,83 eura /6,25 kn/ i u taj iznos uključen je PDV, kao i naknade teleoperaterima. Operator humanitarnog telefona: Moj telekom d.o.o., tel. 01-3659-058.)
 
  1. Uplatom putem mobilnih aplikacija za plaćanje koristeći barkod:



 
  1. uplatom putem Keks Pay aplikacije

 
Prikupljena novčana sredstva Hrvatski Crveni križ uplatit će na račun Međunarodne federacije Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca te Libijskog Crvenog polumjeseca.
 
Svim građanima i tvrtkama koje će se odazvati apelu za pomoć stradalom stanovništvu u Libiji, Hrvatski Crveni križ od srca zahvaljuje.



 

* Ukoliko naiđete na tehničke poteškoće tijekom uplata, molimo Vas za strpljenje jer je aktivacija žiro računa još uvijek u tijeku, a potpunu aktivaciju očekujemo najkasnije u roku od 24 sata (do popodneva 15.9.2023.)