Hrvatski Crveni križ odmah priskočio u pomoć stradalima u poplavama u Sloveniji

07.08.2023.
Slovenci se i dalje bore s posljedicama nezabilježenih poplava, a vikend iza nas posebno je bio izazovan. Upravo zato Hrvatski Crveni križ susjedima je odmah priskočio u pomoć te je na zamolbu Slovenskog Crvenog križa, u petak poslao donaciju od 9.072 litara  vode za stradale u poplavama koja se odmah dijelila pogođenom stanovništvu. Naime, uslijed bujičnih poplava došlo je do problema s opskrbom vode te ljudima nije bila dostupna pitka voda i ova im je pomoć itekako dobro došla.



Nova donacija vode poslana je i dan kasnije, odnosno u subotu, a riječ je o 9.072 litara vode. Dostavljena je u skladište Općinskog Crvenog križa Brežice odakle se distribuira stanovništvu na mjestima pogođenima poplavama.



Kao dio mreže nacionalnih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca nazvane "Susjedi pomažu prvi", Hrvatski Crveni križ i dalje će nastaviti osluškivati potrebe stradalih u Sloveniji te će u skladu s tim, odnosno uputama kolega iz Slovenskog Crvenog križa, prema potrebi, i dalje pomagati stradale susjede.