HCK organizira međunarodnu radionicu o mentalnom zdravlju i psihosocijalnoj podršci

19.05.2021.
Hrvatski Crveni križ organizira međunarodnu radionicu o mentalnom zdravlju i psihosocijalnoj podršci u složenim kriznim situacijama kao što je nošenje s posljedicama potresa i pandemije. Uz predstavnike Hrvatskog Crvenog križa, na radionici će sudjelovati i stručnjaci za psihosocijalnu podršku iz Turske, Bugarske, Portugala, Rumunjske, Albanije i Austrije.

Tijekom trodnevne edukacije koja započinje u četvrtak 20. svibnja, stručnjaci za psihosocijalnu podršku razmijenit će svoja iskustva rada u složenim kriznim situacijama, a tim Hrvatskog Crvenog križa predstavit će aktivnosti koje se provode na potresom pogođenom području.

Naglasak će biti stavljen na dugoročne posljedice koje će pandemija i potresi ostaviti na mentalno zdravlje ljudi, kao i na načine nošenja s tim posljedicama, a toj će temi govoriti i ugledni hrvatski psiholog Dean Ajduković.

U sklopu međunarodne radionice, sudionici će sutra, 20. svibnja, obići Petrinju, Sisak, Glinu i Hrvatsku Kostajnicu kako bi i osobno mogli razgovarati sa stradalim stanovništvom. „Krize su nam svima otežale okolnosti, ali su još jednom pokazale i koliko je važna razmjena iskustava i znanja, osobito među zemljama koje su prošle slično iskustvo“, ističe Selma Ilić, voditeljica Službe za zaštitu migranata.