Global Route Based Migration Programme: Naučene Lekcije i Partnerstvo u Sutomoru

16.11.2023.
U okviru projekta Global Route Based Migration Programme, koji Hrvatski Crveni križ provodi od 2022. godine, u tijeku je trodnevna radionica o naučenim lekcijama i sastanak projektnih partnera u Sutomoru u Crnoj Gori.

Na radionici sudjeluju predstavnice Službe za zaštitu migranata Hrvatskog Crvenog križa koje su predstavile aktivnosti koje se planiraju provoditi u 2024. godini u okviru navedenog projekta. Aktivnosti uključuju pružanje podrške iregularnim migrantima, kao i izgradnju profesionalnih kapaciteta stručnjaka koji rade s navedenom populacijom.

Radionica se provodi u organizaciji Crvenog križa Crne Gore uz potporu Međunarodne Federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC), a sudjeluju i predstavnici društava Crvenog križa Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije. Sudjelovanjem na međunarodnim radionicama, Hrvatski Crveni križ stvara kvalitetniju suradnju s ostalim europskim nacionalnim društvima Crvenog križa te kroz razmjenu znanja i iskustva dobiva priliku za unaprjeđenjem kvalitete usluga koje svakodnevno pruža korisnicima.

IFRC projekt Global Route Based Migration Programme je započeo 2022. godine te će se u kontinuitetu provoditi do kraja 2024. godine, a Hrvatski Crveni križ je dijelom projekta od samog početka.

Navedeni projekt nastoji pružiti podršku migrantima, raseljenim osobama i lokalnoj zajednici koji se nalaze na ruti globalnih migracija, a međunarodnom suradnjom omogućuje pružanje kvalitetnijih usluga u svakoj od država uključenih u projekt.

Foto:HCK