GDCK SOLIN: Više od 11 milijuna kuna za projekt U službi humanosti

17.06.2020.
U utorak 16. lipnja 2020. ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Solin Željko Grubišić potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt U službi humanosti.

Projekt provodi Gradsko društvo Crvenog križa Solin, a partneri su Grad Solin i Centar za socijalnu skrb Split, podružnica Solin. Projektne aktivnosti su predviđene do početka svibnja 2023. godine, a finanicrane su u potpunosti iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i Kohezija u razdoblju 2014-2020. Iznos doznačenih sredstava je 11.618.572,83 kn.




Cilj projekta je riješiti problem nemogućnosti odgovora na rastuće potrebe za pružanjem socijalnih usluga na području Grada Solina i Općina Klis, Dugopolje i Muć: pomoć u kući, boravak za starije osobe i organizirano stanovanje. Doznačenim sredstvima planira se kupiti zemljište, izgraditi  i opremiti objekt za pružanje izvaninstitucijskih usluga s ciljem razvoja mreže usluga u zajednici i prevencije institucionalizacije.

Potpisivanju Ugovora nazočili su i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, župan Splitsko – dalmatinske županije Blaženko Boban i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.