Fair play na tribinama: Tražitelji azila uživali u Dinamovoj utakmici

22.08.2019.
Na poziv GNK Dinama tražitelji međunarodne zaštite iz Prihvatilišta u Zagrebu zajedno s djelatnicima HCK prisustvovali su kvalifikacijskoj play-off utakmici Dinamo-Rosenborg za ulazak u elitno nogometno natjecanje Liga prvaka. Nastavak je ovo odlične suradnje na zajedničkoj kampanji Fair play na tribinama za čije su snimanje angažirana djeca iz prihvatilišta.

Da kampanja ima dobar odjek među navijačima pokazuje i činjenica da je već u trećem kolu hrvatske nogometne lige na  domaćoj utakmici Dinama izdvojen iznos od 10.000 kuna za kampanju s obzirom na to da su navijači bodrili svoju ekipu sportski i fer bez rasizma, diskriminacije i govora mržnje što je glavni cilj kampanje.



Utakmici su naravno prisustvovala i djeca koja se pojavljuju u promotivnom spotu, a njihovom oduševljenju nije bilo kraja kada su se ugledali na velikom ekranu Maksimirskog stadiona. „Jednog dana bi i ja volio igrati za Dinamo pa da sam stalno na ekranu“ ispalio je odmah Mikael koji od proljeća trenira nogomet u lokalnom klubu i marljivo odlazi na sve treninge. „Odlična utakmica i sjajna atmosfera, baš kao što je u spotu“ dodao je Mikaelov otac. „Lijepo je biti dio jedne ovako velike i pozitivne stvari. Hvala Hrvatskom Crvenom križu i Dinamu“.



Hrvatski Crveni križ zahvaljuje GNK Dinamu na ulaznicama i organizaciji posjeta nogometnoj utakmici.

Hrvatski Crveni križ u Prihvatilištima u Zagrebu i Kutini provodi aktivnosti s tražiteljima međunarodne zaštite u sklopu provedbe projekta „Psihosocijalne usluge i podrška tražiteljima međunarodne zaštite“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske zajednice i Državnog proračuna Republike Hrvatske.