Edukativni izlet u Rijeku za osobe pod međunarodnom zaštitom

14.04.2022.
U okviru projekta „Izgradnja sustavne i sveobuhvatne podrške osobama pod međunarodnom zaštitom razvojem uključivih socijalnih usluga“ Hrvatski Crveni križ u suradnji s Društvom Crvenom križa Primorsko-goranske županije je odveo djecu iz azilantskih obitelji na izlet u Rijeku.

Prvi dio edukativnog izleta uključivao je odlazak na bazen Kantrida gdje su djeca imala dodatnu poduku iz plivanja i skakanja u vodu kako bi nadopunili i obnovili znanje plivanja koje su stekli u veljači ove godine u okviru škole plivanja. Nakon toga je uslijedio ručak i odlazak u Prirodoslovni muzej gdje su uz vođeni obilazak imali priliku upoznati floru i faunu hrvatskog primorja kao i geološku povijest tog područja.  

Dok su djeca sudjelovala na svom dijelu aktivnosti, roditelji su također sudjelovali na edukativnoj radionici „Osnaživanjem do aktivnog sudjelovanja u lokalnoj zajednici“. Radionica je usmjerena ka procjeni potreba i roditeljskim ulogama, nošenju sa stresnim situacijama i povećavanju kvalitete života u Republici Hrvatskoj.

Na kraju dana organizirano je edukativno razgledavanje Rijeke uz kratko osvježenje prije povratka u Zagreb.

Projekt „Izgradnja sustavne i sveobuhvatne podrške osobama pod međunarodnom zaštitom razvojem uključivih socijalnih usluga,“ ima za cilj olakšati integraciju azilanata u društvu te ih osnažiti za aktivnije sudjelovanje u lokalnoj zajednici.