Edukativne radionice o integraciji osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom

22.10.2021.
U sklopu projekta Izgradnja sustavne podrške osobama pod međunarodnom zaštitom razvojem uključivih socijalnih usluga, održane su edukativne radionice za stručnjake prijavitelja i partnera o integraciji osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u Karlovcu, 15. listopada 2021. i Sisku, 19. listopada 2021. godine.

Na radionici su sudjelovali predstavnici gradskih društava Crvenog križa, Centara za socijalnu skrb, Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje, osnovnih škola, dječjih vrtića i udruga civilnog društva.

Djelatnice Hrvatskog Crvenog križa održale su predavanje o migracijama i radu s ranjivim skupinama te su provedene dvije praktične radionice koje su uključivale raspravu o studijama slučaja na kojima su sudionici mogli unaprijediti vlastita znanja i vještine u području migracija i integracije. 



Cilj radionica je bio da polaznici dobiju i upotpune svoja znanja o pravima, obvezama i izazovima u integraciji s naglaskom na zapošljavanje, priznavanje stečenog obrazovanja i vrednovanje radnih vještina te kulturnu medijaciju pri zapošljavanju. Na taj su način edukacije pridonijele razvoju dodatnih kompetencija stručnjaka koji rade na području integracije te povezivanju stručnjaka s nadležnim institucijama i poslodavcima što će posljedično dovesti do novih zapošljavanja unutar populacije osoba pod međunarodnom zaštitom.

Aktivnost je organizirana u sklopu projekta Izgradnja sustavne i sveobuhvatne podrške osobama pod međunarodnom zaštitom razvojem uključivih socijalnih usluga koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.