Edukacija za naučene lekcije: Razmjena znanja za poboljšanje sustava

02.07.2021.
Pripadnici Odsjeka za naučene lekcije Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga RH održali su edukaciju djelatnicima Hrvatskog Crvenog križa. Tema naučenih lekcija iznimno je važna, posebno nakon velikih kriznih situacija poput potresa koji je krajem godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju.



No, naučene lekcije važne su i u svakodnevnom funkcioniranju te pridonose unaprjeđenju sustava. Edukaciju kojoj je cilj obučavanja osoblja za upravljanje procesima u području naučenih lekcija, su održali brigadir Tomislav Kaštelan i bojnik Siniša Marić iz Odsjeka za naučene lekcije ZOS GS OS RH.



Sustav naučenih lekcija stručna su zapažanja s događaja i operativnih djelovanja koja pokazuju što treba mijenjati da bi rezultati bili što uspješniji i vodič su za bolje usmjeravanje obuke i podizanja spremnosti i izvrsnosti snaga, te kako na učinkovitiji način provesti zadaću po važećim standardima. Naučene lekcije propituju sva područja i funkcioniraju kao alat kontinuiranog poboljšavanja aktivnosti i postupaka.